Hägar, in pursuit of lady wha

Hägar in Pursuit of Lady Wha

Dit spel is gemaakt door Jeroen Walter en Ralf van Meer ter gelegenheid van de uitreiking van het jaarboek 'Elementen' (1995) van de Elektrotechnische Studievereniging Thor te Eindhoven. Tijdens dit spel beleeft Hägar, het kleine vinkinkje dat nergens door wordt tegengehouden, gevaarlijke avonturen. Hij moet namelijk lady Wha redden uit de armen van de dronken, gefrustreerde en verstrooide professor 'prof.dr.ir.mr. Roht'. Professor Roht bevindt zich in het Walhalla in de kelder van E-hoog. Maar voor dat Hägar deze professor met zijn zwaard kan doorklieven moet hij eerst een tocht vol gevaren ondergaan door het gebouw E-hoog. Tijdens deze tocht, die op vloer 13 van het gebouw begint, komt alles tot leven. Lopende beeldschermen, ic's en sattelietschotels maken de kleine viking het leven zuur. Monsters met een angstaanjagende honger die trek hebben in een lekkere sappige viking rennen achter hem aan. Het is Hägars taak om door al deze elementen heen het bier te ruiken en het Walhalla te vinden, waar zijn geluk niet meer kapot kan. Maar voordat dit alles werkelijkheid kan worden, zijn er een paar voorwaarden waaraan voldaan moeten worden.

Download

Hägar voor Windows (7z file, 5.7MB)

U heeft nodig:

Besturing

Om schakelaars om te zetten, kan het zijn dat Hägar daar eerst een sleutel voor moet vinden.

Commandline opties

Hägar heeft de volgende command line opties:

Verder zijn er de volgende speciale toetsencombinaties (toetsen gelijktijdig indrukken):

Pas op!

Menig Thor lid raakte aan de drank door dit spel, hetzij door euforie van het uitspelen van het spel, hetzij door pure frustratie omdat ie het niet opgestart kreeg.
Reden hiervoor was dat dit spel destijds uitsluitend op een 386 of 486 pc onder Dos wou draaien en dan zat er nog ergens een klein bugje in waardoor ie niet op elke pc wou draaien.

Pogingen om dit spel aan de praat te krijgen onder Windows zijn keer op keer geeindigd in het Walhalla om aldaar moed in te drinken voor een volgende poging.
Uiteindelijk is er maar besloten om Hägar maar niet om te zetten naar Windows, maar om een DOS emulator te gebruiken.
De gebruikte emulator is DOSBox en is te vinden op http://dosbox.sourceforge.net

Download

Hägar voor Windows (7z file, 5.7MB)

Disclaimer

Alle rechten voorbehouden.
Niets van deze software mag voor commerciële doeleinden worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt op enige manier dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van J. Walter en R. van Meer.
Als makers en aanbieders van dit spel stellen wij ons op geen enkele manier verantwoordelijk voor enigerlei schade aan software of hardware veroorzaakt door het gebruik van dit spel.
Copyright (c) 1996 by Jeroen Walter en Ralf van Meer